21 Ocak 2016 Perşembe

Filli runner

Merhaba,
Kızımın oyun evinden artan bir parça kumaş tam da bizim mutfak masasına runner olacak ölçülerdeydi. Nice zamandır 'beni runner yap beni runner yap' diye başımın etini yiyordu bu kumaş :) bende gece gece oturdum ve diktim nihayet. 

Fiili desene uçları üçgen runner yakışmazdı diye düşünüp dikdörtgen yaptım. Kendi ölçülerinizde kesip, kenarları iki kat kıvırıp dikiyorsunuz işte bu kadar basit :) ben metresini 10₺ ye almıştım duck bezi kumaşı yarım metreden rahatlıkla bir runner çıkarabilirsiniz. Bunun altına düz renk bir örtü dikeceğim kumaşı alıp. Daha önce de yine duck bezinden çiçekli bir örtü dikmiştim. Dikişe yeni başlayacakların masa örtüleriyle başlamalarını tavsiye ederim. Benim için büyük terapi dikiş :) 
Keyifli dikişler :) 

19 Ocak 2016 Salı

Çocuklara bere dikimi

Merhaba,
Kazakla aynı kumaştan takım bir de bere diktim kızıma.
Başka bir beresini kalıp olarak kullandım. Biraz dikiş paylarıyla beraber kestim. 
İki parçayı birleştirip ucuna da bant diktim.
Lastikle bağlayarak kulak yaptım.
Çok şirin oldu :) 
Evinizdeki artık kumaşla bile dikebilirsiniz böyle bir bere.
Sevgiler :) 

Kazak diktim kızıma

Merhaba,
Aylar önce alıp bir türlü dikemediğim kumaşımı nihayet diktim. Anne kız dikecektim 1 metre almıştım ne yazık ki bana yetmedi kumaş. Tekrar alıp dikeceğim. Hatta eşim de çok beğendi ona da dikeceğim ailece takım olacağız :)
Kendinden yünlü kalın bir kumaş. Tam hatırlamıyorum ama sanırım 15₺ idi metresi. 1.5 metreden kendinize ve çocuğunuza dikebilirsiniz. Gelelim aşamalarına; 
Bu güne kadar hep kalıpsız dikiş yapıyordum. Artık sürekli dikmeye başlayınca bir kalıp çıkarayım dedim. Kalıpların fotoğrafını çekmemişim. Kalıpla kestiğim kumaşlar bunlar. Kazak kısmını atletten çıkardım. Kollar da resimde görüldüğü gibi olacak. Bir kaç post önce basit kol kesimini anlatmıştım. Polarlı pijama üstü diktiğim posttan bakabilirsiniz. Mobilden girdiğim için link veremiyorum ne yazık ki.
Omuzları birleştirip diktim. İkinci resimdeki gibi kol parçasını yerleştirdim ve diktim. 
İğneli yerlerden kumaşın tersinden birleştirdim.
Aynı işlemi diğer kol içinde yaptım.
Kol, yaka, ve kazak ucunu içeri doğru katlayıp diktim temiz görüntü için. Kazağımız hazır :) 
Çocuk kazaklarını dikmek çok zevkli 1 saatte olup bitiyor. Aynı kumaştan bize de dikince paylaşacağım.
Kazağın yakasını taşlarla süslemeyi düşünüyorum. Soğuk havalardan kumaşcılara gidemedim bir türlü. Yenileme yaptığımda paylaşacağım.
Sevgiler ❤️

7 Ocak 2016 Perşembe

Oyun evi


Merhaba uzun bir ara verdiğimin farkındayım. Ne zormuş taşınmak, yerleşmek. Hala daha da tam bitmiş değil. Dikişlerime başlayamadım ama önceden bitirmiş olduğum oyun evini sizlerle paylaşacağım.

Bu aralar bu evler çok moda profesyonellerin fiyatları da malumunuz 500₺den başlıyor. Çocukken hangimiz yastıklardan ev yapıp içine girmedik ki? İşte bu düşünceyle çıktım yola ve kızıma oyun evi yapmaya karar verdim. Her bir aşamasını düşünmek planlamak ciddi zamanımı aldı.
Bu iskeleti. Doğalgaz döşemede kullanılan plastik borulardan yaptık. Bu boruları her yerden temin edebilirsiniz. Ama bu borular birbirlerine direk geçmiyor ağız ölçüleri eşit bu nedenle  önce özel bir kaynak makinası ile ağızları birbirine göre ayarlanıyor. Bu makina tahminim yüksek fiyatlıdır ama bu makinası olan birinden kullanım için rica edebilirsiniz diye düşünüyorum. Biz eşimin iş yerinde yaptırdık. Ya da tanıdığınız bir doğalgaz firması var ise yaptırabilirsiniz. İskeletin ölçüsü 70x110 cm.
Öncelikle tepeyi dikerek başladım. Filli bir kumaş tercih ettim çocuksu durması için. Fillerin yönünü ayarlamak için çatıdan kesip doğru yönlerde birbirine diktim. Yanlarına 2 tane pencere açtım.
Arka tarafında düz pembe kumaşla diktim kapattım. Bu fotoğrafta görüldüğü gibi kumaşı iskelete sabitlemek için her boruya denk gelecek şekilde bağcıklar yaptım onları boruya bağlıyorum. 
Ve bu da bitmiş hali. Pencereler perde yaptım perdelerin kenarında da bağlamak için ipler var. Kapısını da perde sistemi gibi yaptım kenardan ipler var istediğimde bağlıyorum. Kızım çok beğendi. Severek oynuyor. Çok profesyonel bir dikiş olduğunu iddia etmiyorum baya bir zorlandım dikerken. Küçücük makinayla dikmek bir hayli zor oldu. Ama değmiş değil mi ? 😊 sizler de oyun evi yaparsanız lütfen bizimle de paylaşın,blogta yayınlayalım hepimize fikir olsun.
Email: Ezgicanitok@hotmail.com
İnstagram: ezgicanitok
*Merak edenler için yanda görülen sarı salıncak koçtaştan alınmıştı.
Duck bezi kumaş kullandım. Metresini 10₺ den aldım. 4 metre kumaş gitti toplam. Yani 40₺ ye mal ettim bu evi 😊 (iskelet eşimin iş yerinden olduğu için)..
Sevgiyle kalın ..