5 Aralık 2015 Cumartesi

Poşetlik dikimi

Merhabalar
Kızıma oyun evi dikiyorum 2 haftadır elimde duruyor bir bitiremedim çok uğraştırdı. Bende oyun evine ara verip artacak kumaşla bir poşetlik diktim. Sizler için de aşamalarını fotoğrafladım.


Gelelim poşetliğe ;
Ben 48 cm en 45 cm boy yaptım. İki uca diktiğim pembe ekler de 10cm genişliğinde.Oyun evinin dikimi hala devam ettiği için kumaşta kısıtlı davrandım. Biraz dar oldu az poşet aldı içine siz daha geniş yapın. Eni 60cm den kesin. Daha iyi olur. Bende bir sonrakine öyle yapacağım.
Pembe kenarları iğneleyip dikeceğiz tabi ama napıyoruz böyle iğnelemiyoruz tabi ki :D ben bir yandan kızımla uğraştığım için böyle diktim önce sonra dikişin önde kaldığını fark ettim kesip doğrusunu yaptım.
Evet doğrusu bu. Arkada görünen minik fare dikiş dikerken bir saniye dibimden ayrılmaz :D
İğneli yerlerden dikin. Daha sonra da boydan dikip birleştirin.
Boydan birleştirdikten sonra pembe kumaşın uçlarına içe doğru kıvırıp dikin.
İki kumaşın birleştiği noktaya lastik dikiyoruz. En uğraştırıcı kısmı burası. Lastiği bir elinizde gerdirerek dikmeniz gerekiyor ki büzüşsün. Benim makinam defalarca ip koparttı çok uğraştım. Bir elimle aşağıdan gerdirip bir elimle de yukarıdan diktikçe çektim yoksa takılıp kalabiliyor. İşte bu kadar :)
 Oyun evi bitince artan kumaşla buna takım olarak bir de ekmek torbası dikmeyi planlıyorum.
Şimdilik hoşçakalın :)

3 yorum:

  1. Merhaba, çok güzel olmuş poşetliğiniz, ellerinize sağlık. :)
    Tam da bunu arıyordum, acemi terzi olarak mutfağıma poşetlik dikeyim dedim, ama nasıl? Şöyle mi yapsam böyle mi derken bloğunuza rastladım. İyi oldu :) Şimdi umarım ben de becerebilirim dikmeyi:) Bu arada bloğuma da beklerim sizi:) http://elma-sekeri.blogspot.com.tr/
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, teşekkür ediyorum. Bende acemiyim öğrendikçe paylaşmaya çalışıyorum elimden geldiğince 😊 Hemen bakıyorum blogunuza,
    Sevgiler 🌸

    YanıtlaSil
  3. böyle anlatmanız ve fotoğraflar çok faydalı oldu deneyeceğim teşwkkür ederim

    YanıtlaSil